Gratis Flashspel på nätet

Flashspel är spel som man kan spela direkt i webbläsaren och det finns många sajter som låter en spela dessa spel helt gratis. 

Ett exempel på en Flashspelsajt är Newgrounds, som har tusentals spel i allt från pussel- och färdighetsspel till mer avancerade äventyrsspel och simulatorer. Flashspel tenderar att tilltala casual-spelare och eftersom man spelar dem direkt i webbläsaren behöver man inte en monsterdator för att kunna spela. Men mer och mer avancerade spel kommer hela tiden bland Flashspel.

Porfessionella spel och demos

En av de mest kända spelen som skapats till Newsgrounds är Alien Homonid, vilket även släppts kommersiellt till konsoler. Sajten är även värd för ett antal webbdemos för andra kommersiella spel som The Binding of Isaac, VVVVVV, Luftrausers och Rebuild 1 och 2. Detta betyder att man får tillgång till riktigt välpolerade spel helt gratis.

Bästa gratistitlarna

Sajter som Newsgrounds tillåter vem som helst att ladda upp sitt eget Flash- och HTML5-spel, vilket betyder att kvalitén på spelen kan variera enormt. Men det betyder även att man får spela väldigt originella och unika spel också. Eftersom spelare kan betygsätta alla spel på sajten kan man snabbt se vilka spel som är värt att prova och vilka man kan hålla sig borta från. Dessutom finns det ett antal företag och personer som har slipat sina kunskaper på Newsgrounds och sedan gått vidare till att utveckla spel professionellt men fortfarande har sin gamla katalog av spel tillgängliga gratis på sajten. Några exempel på detta kan man hitta här.

Några bra Flashspel man kan prova på är DinoRun, ett pixelspel i genren endless runner, SushiCat, ett väldigt surrealistiskt pusselspel som kombinerar katter, sushi och Plinko, FamilyRush, ett “run and gun”-spel där man får bekämpa skelett och zombies med hela sin familj i följd.

Newsgrounds är bara en av källorna till Flashspel på nätet, det finns många andra där man kan spela spel hur mycket som helst utan att behöva spendera ett enda öre.